neljapäev, 12. november 2009

No dramas! (kirjutatud 09.11.2009)

Nüüdseks on meie tööperiood taaskord möödas ja Fjodor Karihiir vurab taaskord New Englandi rahvuspargi poole. Eile lõpetasime viimase "ametliku" töö, kapi taastamise.

Mitu erinevust leiate?
Mis pakute sellise kapi esialgseks otstarbeks? Võtke arvesse, et kapp on vähemasti sama vana kui minu ja Kristi vanus kokku (kui vanad me oleme?) ning sarnase konstruktsiooniga kappe tehti ka ca. kahemeetriseid. Vastused saatke avatud kommentaarides selle postituse sappa.

Pärast kapi ametlikku üleandmist istusime veel tükk aega perenaise Auralee-ga köögilaua ümber ning võrdlesime Kanada ning Eesti rahvuskööke, milles leidub üllatavalt palju sarnaseid roogi. Näiteks soust ja kardulas.
Järgmine hommik leidis meid aga taaskord lambakarjamaalt, sest vanaperemes Rex vajas pisukest abi lammaste kokkuajamisel, kuna üks neist oli kärbserünnaku tagajärjel surnud (ei, ei lennanud pikali vaid munesid vaesekesele naha alla). See aga tähendas, et kogu kari vajab kontrollimist.
Igatahes see tööke sai tunniga otsa, vahetasime kõigiga parimad soovid, lubasime vahepääl kaarte saata ja kell pool kaksteist asusime teele Gunnedah' suunas. Kella kolmest istusin ma hambaarsti tooli, parandamaks üht mu esihammast, millest oli eraldunud tilluke killuke. Arstiks oli doktor Bartlett, välimuse järgi viiekümnendates härrasmees. Teenindus oli kiire ja meeldiv, tuimestusega paikamine võttis ca. pool tundi ja vahepääl sain teada, et doktor oli hiljuti rännanud suure tuuri mööda Euroopat ning oskas mu nimest arvata vähemasti Soome-Ugri päritolu. Igatahes läks kogu remont koos tuimestusega maksma 125 AUD ning pärast kindlustusele vastavate dokumentide postitamist ning söögivarude täiendamist olemegi praeguseks peaaegu New Englandis.

Veel mõned pildid Coomalah talu elust-olust:
Vot sihukeste kombainidega käis viljavõtt. See punane on 8 meetrit ja rohelised 10 meetri laiused. Kõik võisid oma turjale kuhjata enne tühjendamisvajadust ca. 7 tonni vilja ning vasakus servas näete massinat, mis vudis kombainide vahet ja tassis vilja põlluveerde, veoaotodesse. Ahjaa, kombainid vuravad ca. 10-12 km/tunnis.

Coomalah lemmikloomad
Kristi sobitab sõprust taks-siga tandemiga. Siga on muuseas saavutanud oma maksimaalsuuruse.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Kas see kapp pole seotud ilmavaatlusega(kui ta koht on õues,nagu fotol).Kui vastus vale siis palun häbi,häbi mitte teha!!

Makkuro Kurosuke ütles ...

Hea pakkumine, kuid paraku mitte. Me oleme lahked ning ei häbista kedagi:) Ja kapp on tavaliselt varju all.