neljapäev, 17. september 2009

Euroopa, Ameerika, Eestraaliaa...

Tere taas, siin Tarmo ja Kristi maakera kuklapoolelt. Esiteks peame vabandama eelneva lause eksitavuse pärast, sest Austraalia ei jää Eesti suhtes sugugi täpselt teisele poole Maad. Hoopis Havai saared võiks sellele tiitlile pretendeerida. Aga sinna paraku meid reis ei vii. Hoolimata sellest võib aga saavutatuga rahule jääda, sest Austraalia on niisama kah tore kohake.
Tänase päeva puhul töötasime välja kaks uut loosungit ehk lipukirja, mida võiksime uhkelt kasutada, esimest võite lugeda sissekande pealkirjast ja see peab õhutama rahvastevahelist sõprust, teine kõlab: Igale austraallasele oma eestlane! Selle viimase paikapidavuse kohta on siit naabrusest juba ohtrasti tõendeid kogutud, enne meid olid naabertalus resideerumas juba kaks eesti päritolu noormeest ja paar päeva tagasi saabus teise naaberfarmi veel kolm samast maanukast rändama asunud poissi. Täna (17. september) käisime viimatimainitud väidet ka kontrollimas. Nii see oligi, kohale jõudes paitas tuttavlik maarjamaa keel kõrva ning paar tunnikest saime üle pika aja taas eesti keelt suuremas ringis kui kaks inimest pruukida.
Sel kombel toimetab supelust siinse pere austraalia karjakoer Charlie. Loomulikult lammaste joogikünas.
Ei ole siin aega väikse massinaga auke maasse kratsida. Kui juba kraapamiseks läheb, siis ikka pool mäge korraga. Selle masina abiga ehitati viljahoidlaid, mis pole siin muud kui lihtsalt muust pinnast meetri jagu kõrgemale upitatud alused, kuhu siis vili pääle kuhjatakse ning kinni kaetakse.
Alates esmaspäevast tuleb Coomalah' talust välja pääsemiseks ületada vesitakistus, sest Pian Creek päästeti ülesvoolu tammi tagant valla, et jõe veeren elavad talupidajad saaksid oma veevarusid täiendada ning maad niisutada. Seda tehakse ka siin talus, usin suur pump pumpab jõest neli ööpäeva vett veehoidlasse, et seda siis hiljem kasutada. Sellist voolavat jõge võib siin näha veel pea kaks nädalat.
Saage tuttavaks, siinse pere teine koer, Taks (tal on mingi nimi ka, aga ma ei suutnud seda meelde jätta) voolama päästetud Pian Creekis end päevapalavuse eest varjamas.

2 kommentaari:

priit ütles ...

Sõna Estraalia produtseerimise au saan endale võtta... jeei!
Taks on armas, Kristi... võta kaasa!

Anonüümne ütles ...

Taks on loll nagu lauajalg :), Tarmo isegi vabandas lauajala ees. Minu arvamus taksidest muutus siin :P.
Parema meelega votaks paar karjakoera yhes, need on nutikad elukad.