reede, 4. detsember 2009

Pealkirja ei ole

Ahoi! Oleme viimase nädala jooksul (või pikemalt?) oma tegemisi üsna vähe kajastanud. Põhjus on selles, et pidevalt on liiga palju tegemist :-). Elame Victoria osariigis pisikeses külas nimega Darlington. Külakeses on kõrts Elephant Bridge ning kõrtsi peal hotell. Tööd teeme Darlingtonist mõned kilomeetrid Mortlake suunas ühes farmis, kus tuleb mõne nädala jooksul pügada 16 tuhat meriino lammast. Meie aga ei püga vaid viskame villast ehk siis sorteerime villa. Töö on raske ja liigutada tuleb vahel ülehelikiirusel, kuid kopikas on seevastu viisakas ning jõuluks on niikuinii see möll läbi. Töö leidsime taas oma vana taktikat kasutades, sõitsime muudkui farmist farmi ja lõpuks ikka keegi teab kedagi, kellel on tööd pakkuda ja nii ka seekord. Kokku kulus töö leidmisele vast paar-kolm päeva. Selle aja jooksul tutvusime kümnete toredate inimestega ning saime kuulda palju uut ja huvitavat. Eriti hea on farmist farmi sõitmine just selle pärast, et endal pole siinsest elust-olust ju õrna aimugi, kuid lahked inimesed oskavad väga sageli nõu anda vähemasti suuna suhtes.

Seikluste kestel oleme pisut tundma õppinud siinseid inimesi ning teinud sealjuures tähelepaneku, et millegipärast on austraallased maru kärsitud. Kõik peab tehtud saama kohe ja kiiresti, kuid kas ka hästi ning jätkusuutlikult selle peale ei mõelda just sageli. Lisaks peab kohe ja kiiresti saama tehtud suure kisa ja kära saatel, nii on vist ägedam?! Vahel küsib küll ratsionaalne põhjamaalase mõistus, et kas tegu on Kilplalaga.

10 kommentaari:

Helen ütles ...

Ja mina veel arvasin, et eestlased on kärsitud ;) See-eest saate endale vägeva lihase :P....ja tublid teadmised lammastest ja villasorteerimisest :D

Olete teisi eestlasi ka austraalias kohanud? Olen kuulnud, et neid pidi sealkandis päris mitu olema :)

Makkuro Kurosuke ütles ...

Heihopsti! Jah, villast oskame nüüd ägedasti visata ning seljalihased on nigu karul. Eestlased on pika meelega küll, aga täna katkes ka nende kannatus ning homsest jahime omale juba uut tööpõlda. Nimelt kohtasime selles kollektiivis ESIMEST!!! ebameeldivat austraallast.

Eestlasi oleme vähesel määral kohanud küll, isegi üht Eesti lipukesega autot Canberra kaubanduskeskuse parklas. Ega me eriti neid otsinud pole kah. Me tulime ikkagi austraallasi vaatama :-)

Helen ütles ...

Samas on isegi hästi läinud, et alles nüüd ebameeldivat austraallast nägite. See tähendab ju seda, et neid ongi vähe :)

Hääd tööpõlla leidmist teile!

Maire ütles ...

Kas peame murema, et kohtasite esimest ebameeldivat austraallast? Mis ette võtsite? Kas panite jooksu? Ja nüüd kadestage - meil jõuluilm ja -külm(-17) juba kohal. Lund ka 6-7 cm. Andke endast ikka märku ka!
Maire

Anonüümne ütles ...

Meie pärast te muret tundma ei pea, kõik läks hästi ja see ebameeldiv austraallane töötab lihtsalt teises kohas nüüd. Kuna oleme igasugu lepingutest priid ja vabad minema kunas ja kuhu tahame, siis olime juba minema jalutamas. See katse ebaõnnestus, kuna meid paluti jääda ja ebameeldivused likvideeriti :). Sellest järeldame, et me vist väga halba tööd ei tee.
Ja nüüd kadestage, meil on homme 36 kraadi ning pügalas tuleb 10 kraadi enam, ainult keris on veel puudu.

Helen ütles ...

Oi ei! Mina teid küll ei kadesta :P Minu kannatuste piir on +25....kui ma just kuskil varjulises kohas või veekogus lebotada ei saa :)

Samas, inimesed harjuvad/kohanevad kõigega. Kas te pärast tahategi siia jahedasse kliimasse tagasi tulla? :P

A see on küll hää, et see "ebameeldivus" polnud tööandja :D

Hääd saunatamist teile sinna kaugele!...ja nüüd ruttu kerise jaoks kive korjama!

Anonüümne ütles ...

Selgus, et nii kuumas kibekiiresti töötamine viib juhtme kokku ja asi lõpeb ülekuumenemisega. Õnneks ei ole kogu aeg nii palav. Asja teevad tegelikult hulluks pidevalt huugavad ventilaatorid, mis koos märja nahaga kombineerivad külmetuse. Aga elame veel, ilmselt jääb see meie kõige raskemaks füüsilise töö kogemuseks :).

Helen ütles ...

Kas se jubekuum päev on nüid möödas? Kuidas läks? Kas saite kuumarabanduse või olete nüid haiged?....

Uus eesti vanasõna: "Üks Helen jõuab rohkem küsida kui 10 tarka vastata"

Littlewing ütles ...

Nii kaua vaikust??? UUUuuuuu...

Helen ütles ...

Viskavad mõnuga villast ja ei raatsi arvuti juures aega raisata :D